Makaron jest podstawą wielu pysznych dań. Dziś proponujemy Fusilli Alla Rusticana, danie smaczne i niezbyt trudne do wykonania.
Składniki:
- 200 g makaronu Malma Fusilli
- 1 surowa, wędzona kiełbasa wieprzowa
- 1 cebula
- 2 ząbki czosnku
- 1 suszone pepperoncino
- Oliwa z oliwek
- Pół puszki pomidorów
- Natka pietruszki
- Bazylia
- Sól, pieprz
- Grana padano
Przygotowanie:
Makaron gotujemy zgodnie z zaleceniami producenta znajdującymi się na opakowaniu.
Na patelni rozgrzewamy oliwę z oliwek i przesmażamy na niej pokrojoną w kostkę lub plasterki kiełbasę. Gdy się zrumieni dodajemy posiekaną cebulę i czosnek. Następnie dodajemy pomidory i chwilę dusimy.
Na koniec doprawiamy solą i pieprzem oraz dodajemy grubo posiekane zioła.
Makaron mieszamy z sosem i posypujemy tartym serem. Danie najlepsze jest na gorąco.