Polityka prywatności

Polityka Prywatności w serwisie Seniorzy24.pl

I DANE OSOBOWE

  1. Właścicielem i Administratorem serwisu Seniorzy24.pl jest firma Corpicorn Agnieszka Pytlińska z siedzibą we Wschowie przy ul. Zygmunta Starego 2B/3.
  2. Administratorem danych osobowych serwisu Seniorzy24.pl jest firma Arial Media z siedzibą znajdującą się pod adresem Siciny 66, 56-210 Niechlów i jako administrator dba ona o bezpieczeństwo udostępnianych danych, a zwłaszcza przed dostępem osób nieupoważnionych.
  3. Administrator danych osobowych, zapewnia wszystkim zarejestrowanym użytkownikom realizację uprawnień wynikających z ustawy z dnia 29 sierpnia 1997 roku o ochronie danych osobowych (Dz.U. nr 133, pozycja 883), a zwłaszcza prawo wglądu do własnych danych, prawo żądania aktualizacji oraz usunięcia danych a także prawo wniesienia sprzeciwu w przypadkach określonych w przepisach tej ustawy.
  4. Baza danych osobowych prowadzona przez Serwis Seniorzy24.pl została zgłoszona do Generalnego Inspektora Ochrony Danych Osobowych.
  5. Dane osobowe przetwarzane są do celów związanych z realizacją e-usług świadczonych przez serwis Seniorzy24.pl, do celów statystycznych i marketingu bezpośredniego, w tym na przesyłanie informacji handlowych drogą elektroniczną w rozumieniu ustawy z dnia 18 lipca 2002 roku o świadczeniu usług drogą elektroniczną (Dz.U. z 2002 r. nr 144 poz. 1204 ze zmianami). Dane przetwarzane są także dla potrzeb organizowanych w serwisie konkursów dla użytkowników i na potrzeby prawidłowej ich realizacji.

 

II KWESTIE TECHNICZNE

  1. Informacje zawarte w logach systemowych mogą zawierać różne dane, np. adres IP. Arial Media, wykorzystuje je wyłącznie w celach technicznych oraz do zbierania ogólnych, statystycznych informacji demograficznych.
  2. Dane powyższe mogą być udostępniane podmiotom upoważnionym na podstawie obowiązujących przepisów prawa w razie naruszenia praw Administratora danych osobowych lub właściciela serwisu Seniorzy24.pl, próby włamania lub innego działania na ich szkodę przez osoby nieuprawnione.
  3. Niektóre obszary serwisu Seniorzy24.pl mogą wykorzystywać cookies, czyli pliki tekstowe zapisywane na komputerze użytkownika, identyfikujące go w sposób potrzebny do umożliwienia niektórych operacji. Pliki cookies wykorzystywane są między innymi do zapamiętywania niezbędnych do logowania danych użytkownika. Warunkiem działania cookies jest ich akceptacja przez przeglądarkę oraz nieusuwanie ich z dysku.

 

III INFORMACJA HANDLOWA

  1. Właściciel serwisu Seniorzy24.pl zastrzega sobie prawo do wysyłania Użytkownikom niezapowiedzianych i niezamówionych wiadomości. Zalicza się do nich informacje odnoszące się bezpośrednio do funkcjonowania Serwisu (np. zmiany w funkcjonowaniu), bądź też niekomercyjne listy (np. życzenia, informacje o nowych wiadomościach, komunikaty systemu).
  2. Użytkownik przez zaznaczenie odpowiedniego okna w formularzu rejestracyjnym, może odmówić lub wyrazić zgodę na otrzymywanie informacji handlowej drogą elektroniczną, zgodnie z ustawą z dnia 26.08.2002 r. o świadczeniu usług drogą elektroniczną (Dz.U. z 2002 roku, Nr 144, poz. 1204).
  3. W przypadku, gdy Użytkownik wyraził zgodę na otrzymywanie informacji handlowej drogą elektroniczną, ma on prawo w każdym czasie żądać usunięcia niniejszej zgody przez administratora danych osobowych. Usunięcie zgody na otrzymywanie informacji handlowych następuje po zgłoszeniu takiej chęci pod adresem poczty elektronicznej biuro@seniorzy24.pl. W e-mailu musi być podane imię i nazwisko oraz login użytkownika.

 

IV BLOKADA KONTA

  1. Rozwiązanie umowy przez Użytkownika jest dobrowolne i może nastąpić w każdym czasie, za pomocą zgłoszenia żądania usunięcia konta na serwisie, przesłanego do Administratora serwisu Seniorzy24.pl.
  2. Rozwiązanie umowy o świadczenie usług drogą elektroniczną skutkuje zablokowaniem Konta Użytkownika.

 

V KONTAKT
Wszelkie pytania i wątpliwości dotyczące Regulaminu, Polityki Ochrony Prywatności oraz korzystania z serwisu prosimy kierować na adres: biuro@seniorzy24.pl